lørdag den 23. januar 2016

Nyre biopsi: tidsplan eller ej


Nyre biopsi: tidsplan eller ej

Nyre biopsi: tidsplan eller ej

I processen med diagnosticering af nyresygdom, nyrebiopsi i næsten det sidste trin, der kan hjælpe lægen til at få en mere præcis patologisk dom, så patienterne kan udvikle mere detaljerede og korrekte behandlingsmuligheder. I nogle hospitaler, er testen for at afgøre den patologiske type, når patienterne har en nyresygdom. Så opstår spørgsmålet: Skal nyrebiopsi pålidelige?

Lad os nu se på et eksempel.

Xiaobo blev diagnosticeret med akut nyresvigt på grund af hævelse i benene. Ud over hormonbehandling og cyclophosphamid, modtog han dialyse (to gange om ugen). Men efter en uge, kreatinin niveauer kan ikke sænkes, til gengæld fortsætter med at holde voksende. Så gik han til et andet hospital. På det tidspunkt, lægen opfordrede ham til at punktere renal (nyre biopsi). Patologisk Rapporten viste "usædvanlige membran proliferativ glomerulonephritis (halvmåne type III)", og han blev diagnosticeret med "hepatitis B-virus er forbundet membran proliferativ glomerulonephritis" efter testen, tilstanden af ​​sygdommen og havde ikke nogen forbedring.

Nyrebiopsi er ikke altid pålidelige.

Da han kom til vores hospital - Hospital nefropati Shizyanchzhuana, fandt vi nogle tvivl i hans test.

1. Patienten er bærer af hepatitis B, hepatitis virus, men kan ikke afspilles. I immunofluorescens, har lægen ikke farve hepatitis B-virus. Som et resultat, vi ikke kender HBV. Således hepatitis B, nyresygdom forbundet forkert diagnose.

2. Patologisk Rapporten viste, at patienten er en "halv-moon type III", hvilket betyder, at der simpelthen ikke eller en mindre mængde af immunkomplekser. Men testen viste klart, at et stort antal immunkompleksaflejringer i nyrerne. Vi mente derfor, at patientens "halvmåner type II".

3. Immunofluorescens viste, at IgA er et stærkt positivt, men andre antistoffer er positive eller svagt positiv. Således får vi en diagnose: patienten er akut glomerulonephritis, akut nyresvigt forårsaget af IgA nefropati

Efter korrekt diagnose og effektiv behandling, faldt til 450 mmol / l 1041 mmol / l kreatinin.

Jeg tror ikke blindt nyre punktering.

Nyre biopsi er kun én test måling. Selv om det kan være hensigtsmæssigt at bestemme den patologiske type, men også normalt være en løgner.

For at finde ud af mere information eller har brug for mere hjælp, er det vigtigt at lægge en besked i mail asya.yue@mail.ru og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.